Bra att veta
Läsårsdata 17/18
HÖSTTERMINEN 2017 ons 16 aug - tors 21 dec
VÅRTERMINEN 2018 ons 10 jan - fre 8 juni
SOMMARFRITIDS 2018 ons 13 juni - ons 15 aug
Höstterminen 2017
v 33 ons 16 aug Läsårets första skoldag
v 40 mån 2 okt Studiedag lärare Skolan stängd Fritids öppet
v 44 30 okt-3 nov Höstlov Skolan stängd Fritids öppet
v 48 ons 29 nov Vintermarknad, kl 13.00 – 15.00
v 51 tors 21 dec Terminsavslutning Fritids öppet
v 51 fre 22 dec Jullovsfritids börjar Skolan stängd Fritids öppet
Vårterminen 2018
v 2 må 8 jan Studiedag lärare Skolan stängd Fritids öppet
v 2 tis 9 jan Vårterminens första skoldag
v 3 ons 17 jan Öppet Hus, kl 16.00 – 18.00
v 8 tis 20 feb Föräldraforum 17.15 - 20.00 (servering av lättare middag i matsalen mellan 17.15-17.45)
v 9 26 feb-2 mars Sportlov Skolan stängd Fritids öppet
v 12 fre 23 mars Studiedag Skolan stängd Fritids stängt
v 14 3–6 april Påsklov Skolan stängd Fritids öppet
v 18 må 30 april Lov för elever Skolan stängd Fritids öppet
v 23 ons 6 juni Nationaldagen Skolan stängd Fritids stängt
v 23 fre 8 juni Läsårsavslutning Fritids öppet
v 24 11-12 juni Utvärderingsdag all personal Skolan stängd Fritids stängt
v 24 ons 13 juni Sommarfritids börjar
Föräldraforum
Föräldraforum arrangeras en gång per läsår, på kvällstid. Syftet är att finna en mötesplats mellan skolan och hemmet, samt för att öka delaktigheten. Innehållet för kvällen bestäms i föräldrarådet och efter önskemål från pedagoger. Föräldraforum har bland annat tidigare handlat om lekens betydelse - ”Floortime”, sociala berättelser, sex och relationer, lågaffektivt bemötande och om att vara förälder till barn med autism.
Vårterminen 2018 var Maria Bühler här och föreläste om Lågaffektivt bemötande. Vi tackar Maria Bühler för en givande föreläsning, och här hittar ni hennes presentation.
Besvärshänvisning
Råd vid sjukdom
Elever får ofta infektioner och smittar varandra och vuxna i sin närhet. Dessa råd bör följas för att undvika smitta.
- Snuvor är alltid mest smittsamma i början. En förkylning börjar ofta med klar, rinnande snuva. Lite senare blir snuvan tjockare och gulare, detta behöver inte innebära att infektionen är orsakad av bakterier.
- Infektioner utan feber. Man kan ha en infektion i kroppen utan feber, men kan vara trött och hängig. Eleven ska vara hemma tills krafterna återkommit för att orka delta i skolverksamheten.
- Vid feber ska man vara feberfri minst ett dygn utan febernedsättande läkemedel innan man kommer tillbaka till skolan.
- Vid penicillin/antibiotika behandling ska man ha ätit medicin i två dagar för att vara smittfri men det är hur eleven mår som bestämmer om man behöver stanna hemma längre. Det är även mycket viktigt att man äter färdigt hela kuren.
- Ögoninflammation är väldigt smittsamt och sprids lätt vid beröring av ögat. Elev som ej kan låta bli att klia/peta i ögat bör därför stanna hemma.
- Vid diarré och magsjuka ska man vara hemma. Observera att vid vinterkräksjuka ska den drabbade vara utan symtom (kräkningar och/eller diarré) i tre dygn innan han/hon är smittfri.
- Huvudlöss. Bästa sättet att förebygga spridning av löss är att luskamma håret ett par gånger i början av varje skoltermin. Viktigt att behandla samma dag som lössen upptäcks, och sen kamma varannan dag i två veckor. Följ behandlingsinstruktionen NOGA. www.vardguiden.se
- Vid ”mask i magen” (Springmask). Viktigt att behandla samma dag som det upptäcks och att följa behandlingsinstruktionen noga. Byte av sängkläder samt noggrann städning av sovrummet bör vidtas. Ibland kan behandling av hela familjen övervägas. Följ hygienråd på www.vardguiden.se
- Svinkoppor (Impetigo). Smittar vid hudkontakt. Kan eleven ej låta bli att peta på svinkoppan finns risk för smitta och eleven bör vara hemma tills svinkoppan torkat in.
- Herpesblåsor smittar vid hudkontakt. Följ råd www.vardguiden.se . Kan eleven ej låta bli att peta på blåsorna eller såret finns risk för smitta och eleven bör vara hemma tills det torkat in.
- Tänk på solskydd! Under den solstarka tiden av året är det viktigt att tänka på att barnen behöver skyddas från skadlig UV-strålning. Skydda barn med kläder (tex tunn långärmat) och kom ihåg att skicka med keps/solhatt till skolan. Skicka även gärna med solskyddskräm. Mer råd på www.vardguiden.se
Ledighetsansökan
Besöka skolan
Vänligen ladda ner och läs igenom informationen i dokumentet nedan innan du besöker Svedenskolan Bergshamra.
Kalendarium
9 januari vårterminens första skoldag
17 januari öppet hus 16-18 för de som är intresserade av att veta mer om oss!
26 februari - 2 mars Sportlov
23 mars Studiedag för all personal