Vi besöker Megamind Funkis

Grundsärskoleklasserna G3 och G4 åkte tillsammans på utflykt till Tekniska museet för att pröva på deras utställning MegaMind. En onsdag i månaden anordnar Tekniska museet en speciell funkisversion av deras utställning där det finns specialpedagogisk personal och besökarantalet är begränsat till några få mindre grupper.

Besöket börjar med att vi fick träffa en pedagog som berättade om upplägget; sedan fick eleverna uppdrag två och två. Uppdragen handlade exempelvis om dans och rörelse; rymdtema eller att bygga. Samarbete var nyckelkompetensen som alla uppdragen förespråkade.

Efter eleverna hade fått pröva på uppdragen var det fritt fram att pröva på allt som de ville! Det fanns bland annat speciella balansbilar, roliga rutschkanor och slalomsimulatorer. Färg, ljus, teknik och form användes till att vidareutveckla de olika upplevelserna, vilket bjöd in till experimentlusta. 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.