Vernissage: Allt det här ser ut som Hilma af Klint

I onsdags var det vernissage för utställningen "Allt det här ser ut som Hilma af Klint". Eleverna tillika konstnärerna kom förbi och drack ett glas pärondryck med ciderkaraktär och åt lite salta pinnar medan de studerade konstverken.

Alla elever på skolan har arbetat med temat Hilma af Klint och därför hade många tankar kring målningarnas betydelse.

Sebastian i R1 pekar runt på alla målningar och säger: Alla målningar föreställer samma sak. Det är en kamp mellan onda och goda. Jag hejar på det onda. Målningen där borta som föreställer en gulddiamant är min favorit.

En av konstnärerna i klassen R4 visar sin egen målning och håller en tumme upp och en tumme ner: Detta är det onda och det goda.

Ellen i R6 har nu vanan inne med vernissage och utställning och säger att det är jättekul att göra en utställning. Det är ju ändå ett tillfälle för eleverna att visa av sina alster för andra människor än de på skolan.

Alva var en av vernissagens sista besökare men hann ändå med att beskåda konstverken. Vad var det bästa med utställningen?  -Att den är bra!!! svarade Alva.

Om du inte varit och sett utställningen ännu så passa på. Den hänger uppe enda till den 30:e mars i Bergshamra bibliotek.
 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.