Välkommet studiebesök från Japan

På Svedenskolan Bergshamra brukar vi ta emot olika internationella besök några gånger per år. Många länder är intresserade av hur vi organiserar undervisning i Skandinavien och speciellt gällande vår målgrupp.

Denna vårtermin fick vi besök av en grupp från Professor Satoru Takahashi’s Office at National University Corporation Tokyo Gakugei University. De var specialpedagoger, doktorander, doktorer och professorer från universitetet och de reste runt för att lära sig mer om det nordiska skolsystemet. Projektet som de var del av heter "Survey on Educational Care for Children and Youth with Developmental Difficulty in the Nordic countries". 

På Svedenskolan Bergshamra fick universitetsgruppen först en presentation av skolans organisation och tänk kring undervisning av våra målgrupper. Detta följdes upp av en rundtur där besökarna delades upp i olika mindre grupper som fick göra en rad klassbesök. Efter besöken samlades alla åter igen i konferensrummet för en frågestund och för ytterligare presentationer kring bland annat lågaffektivt bemötande och extra anpassningar. 

Universitetsgruppen uttryckte stort intresse för hur vi organiserat skolan och uppskattade mötet med våra elever och personal. Det var också mycket givande för oss att se vår skola ur deras perspektiv som framgick genom deras frågor och kommentarer. Vi kan konstatera att internationella utbyten ger fördjupningar och nya tankar hos alla deltagande parter och det är vi väldigt tacksamma för!

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.