Utvecklingspedagogik Sverige AB har förvärvat Balders hus AB och Stockholms Barn & Ungdomsstöd AB

Utvecklingspedagogik bedriver utbildnings- och omsorgsverksamheter för barn,unga och vuxna med funktionsnedsättning. Med hög kvalitet, individuellt utformade insatser och ständig utveckling ökar vi kunskaperna, livskvaliteten och delaktigheten i samhället för våra elever och brukare. Vi driver Svedenskolan Mälarhöjden, Svedenskolan Bergshamra, Sveden Fritid, Häggviks Gymnasium, Häggvik Fritid, Häggviks Ungdomsboende, Rudebacken och Cameleonten. Utvecklingspedagogik har förvärvat Balders hus AB, beläget i Norrtälje och Stockholms Barn & Ungdomsstöd AB (Lunaverksamheterna), vars verksamheter finns i Bromma, Aspudden och på Lidingö.

– Tack vare deras höga kvalitet och samt att deras utbud liknar det som finns hos våra tidigare verksamheter passar Balders hus och Stockholms Barn & Ungdomsstöd mycket väl in hos Utvecklingspedagogik. Genom förvärven skapar vi en fortsatt stabil och långsiktig plattform för framtiden. Vi kommer kunna erbjuda elever och brukare fler verksamheter att välja mellan inom Utvecklingspedagogik och kommer att verka på ett geografiskt större område. Förvärven kommer inte att innebära några förändringar för elever och brukare. Vi är stolta över att vi blev tillfrågade om att förvärva Balders hus och Stockholms Barn & Ungdomsstöd. Nu ser vi fram emot att tillsammans med våra nya verksamheter fortsätta vår ständiga utveckling, säger Niklas Ahlström, vd för Utvecklingspedagogik Sverige AB.

– Jag valde att sälja till dem jag tycker är bäst, till Utvecklingspedagogik. De har lång erfarenhet och driver sina verksamheter med hög kvalitet och en vilja att utveckla dem, säger Anna Bjurenstam, tidigare ägare av Stockholms Barn & Ungdomsstöd AB.

– Det känns helt rätt att lämna över till Utvecklingspedagogik. Balders hus kommer nu att ingå i ett större sammanhang och vi känner oss trygga med att det är de som ska driva och utveckla verksamheterna, säger Gunilla Lund och Marianne Mellberg, tidigare ägare av Balders hus.

Utvecklingspedagogik har efter förvärven verksamheter som omfattar förskola, förskoleklass, grundskola, grundsärskola, gymnasium, gymnasiesärskola, korttidstillsyn, korttidsvistelse, ungdomsboende och daglig verksamhet. Kösystemen till samtliga verksamheter kommer att fungera som tidigare.

www.utvecklingspedagogik.se
www.baldershus.com
www.lunaskolan.se

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.