Till föräldrar om fotografering vid vår skola

I samband med skolavslutningar och andra evenemang på skolan är det många som vill fotografera och/eller filma sitt barn, vilket vi har vi full förståelse för. Många av de som tar bilder på och/eller filmar sitt barn, där även andra elever och föräldrar syns, publicerar dessa bilder och/eller filmer i olika sociala medier på internet. Flera föräldrar hos oss vill inte att deras barn ska finnas med på bild eller film på internet. De kanske inte heller själva vill synas på bild eller film på internet. Den som ofrivilligt syns på bild/i filmer upplagda på internet kan uppfatta detta som kränkande. Publicering av bilder/filmer på internet som bedöms som kränkande strider mot personuppgiftslagen. Det kan också finnas individer med skyddad identitet. Brott mot personuppgiftslagen kan leda till åtal.

Vår absoluta rekommendation är därför att vid olika evenemang på skolan endast fotografera/filma sitt eget barn för att inte riskera att bryta mot personuppgiftlagen.

 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.