Svedenskolan Bergshamra har klarat flera inspektioner utan anmärkning

Svedenskolan Bergshamra i Solna har klarat Skolinspektionens breddade tillsyn utan anmärkningar. Även Arbetsmiljöverkets och Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen inspektioner klarade skolan med bravur.

Resultaten av myndigheternas tillsyner innebär att Svedenskolan Bergshamra bedrivs utifrån de krav och regler som ställs på en väl fungerande skola. Skolinspektionens granskning syftar till att säkerställa att skolan följer de lagar och regler som finns, vilket är huvudmannens ansvar. Skolinspektionen tittar särskilt på arbetssätt och metoder för att säkra kvaliteten i verksamheten.
– De mycket goda resultaten är ett bra kvitto på skolans höga kvalitet och att vi har lyckats med vårt ständiga arbete att utveckla verksamheten, att utforma insatserna efter varje elevs behov och att säkerställa en god miljö för såväl elever som anställda. Vi är så klart mycket stolta över vår fina verksamhet och kommer fortsätta att utveckla den på bästa sätt, säger rektor Nicklas Johansson.

Svedenskolan Bergshamra är en fristående skola för elever med diagnos inom autismspektrumtillstånd. Här finns förskoleklass, grundskola, grundsärskola, fritidshem och korttidstillsyn. Vid skolan, som ligger i Solna, går cirka 90 elever. Skolan drivs av Utvecklingspedagogik Sverige AB.

För mer information kontakta
Gun Lind, rektor
Tel 08-517 07 201
gun.lind@up.se
 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.