Sommaravslutning

På Svedenskolan Bergshamra har vi sommaravslutning i Ulriksdals slottskapell. Föräldrar, vårdnadshavare och andra närstående bruka gästa oss och tillsammans med dem och eleverna går vi från skolan till slottskapellet.

En del av eleverna har inför skolavslutningen tränat på att sjunga eller spela instrument och de som vill brukar få möjlighet att visa upp sina färdigheter när vi väl är i kyrkan. Det brukar vara mycket uppskattat både bland de som uppträder och gästerna i publiken. En del av sångerna sjunger vi dessutom alla tillsammans.

Efter avslutningen i kyrkan var det dags att ta farväl av det här läsåret. Många av eleverna har sommarlov och kommer tillbaka, men några har hunnit bli tillräckligt gamla för att gå vidare till gymnasiet. Flera av de som ska börja gymnasiet valde Häggviks gymnasium, som du kan läsa mer om här: http://www.haggviksgymnasium.se/

Stort tack för i år!

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.