R4 utforskar stora dimensioner

Under höstterminen har eleverna i klassen R4 på grundskolan arbetat med tema rymden på sina NO-lektioner. Eleverna har arbetat med temat genom flera olika ingångar. Bland annat har de forskat med hjälp av böcker och internet. Eleverna har också gjort modeller av planeterna som senare har använts som rekvisita för en filminspelning. Filmen är en form av redovisning av hela temaarbetet och premiär blir inför föräldrarna nu på terminsavslutningen.

Vi tillfrågade några av eleverna om vad de tyckte om temaarbetet och eleverna svarade att det varit bra och kul, men att vissa moment som exempelvis Big Bang var klurigt att försöka förstå. Eleverna berättade vidare att de har arbetat med planeterna i vårt solsystem och proxima B. De har även skapat rekvisita som representerar stjärnor, stjärnbilder och en raket.

Vid en smakprovsvisning av filmen såg man ett spännande elevskrivet narrativ sammanflätat med fakta och information om planeterna och vårt solsystem - alltsammans med häftiga specialeffekter som bland annat spelats in med hjälp av greenscreen.

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.