Paus från skolarbetet och fullt med aktivitet

Påsklovet på Svedenskolan har fyllts med flera intressanta aktiviteter för fritidsdeltagarna. Nedan kan du läsa några exempel:

Fritidsgruppen Klubben har åkt iväg till ’Prison Island’. Det är ett hus fyllt med olika utmaningar, liknande Fångarna på fortet. Ibland skulle man vara snabb, ibland skulle man vara klok och nästan alltid gällde det att lösa utmaningen tillsammans. Flera av deltagarna sa att det var både kul och svårt.

En annan fritidsgrupp, 9:an, var iväg med några av sina deltagare och klättrade med rep på inomhusvägg. Väggarna var uppåt tjugo meter höga. De som klättra var säkrade i klätterlinor, men det verkade ändå rätt pirrigt att närma sig sådana höjder.

Fritidshemgruppen Stora Hörnan har åkt mycket tunnelbana under lovet. Dels för att träna på att vara i kommunaltrafiken, men också dels för olika utflykter. Bland annat har de varit i Fruktparken – där alla lekställningar, gungor, m.m. ser ut som frukter.

Flera av våra fritidsgrupper har varit iväg för att bowla. Både KTT-grupper och fritidshemsgrupper. Bowling är en populär aktivitet som många fritidsdeltagare brukar ha högt på sin lovönskelista.

Hela veckan avslutades med en final: Ett stort disco i skolans största konferensrum för alla fritidsdeltagare. Discoljusen var på, önskande låtar dunkade ut ur högtalarna och flera hade tagit på sig festliga kläder. De som ville erbjöds dessutom ansiktsmålning. 

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.