OS-dagen på Svedenskolan Bergshamra

Varje klass hade valt ett land att representera i Svedenskolan Bergshamras OS-firande. Stämningen var god när alla klasser/nationer samlades på baksidan av skolan för att i ett led tåga runt skolan och in till vår fotbollsplan. När tåget väl hade slingrat upp till gården möttes de av OS-musik som förbättrade känslan ytterligare.  Alla klasserna rymdes på vår fotbollsplan och där fick alla bevittna OS-invigningen. Invigningen bestod av ett välkomnande och tal från rektorn, tändning av OS-elden och slutligen uppsläpp av massor med balonger. Flera tyckte att det var härligt att se balongerna flyta iväg tillsammans långt långt bort. Som avslut på invigningen dansade alla klassvis en trojka. Dansen hade alla prövat och övat på under några idrottslektioner.

När invigningen var slut var det dags för utmaningar! Bland annat kunde man skjuta/kasta prick med bandyboll, springa balansstaffett och 'kasta spjut' med sugrör. Man tävlade klassvis och de som ville fick dokumentera sina gemensamma resultat. Utöver våra egna OS-grenar kunde man även ge sig ut på jakt efter gyllende hjärtan, som var listigt gömda på hela skolgården. Det fanns tjugo hjärtan att hitta och man fick leta noggrant och hjälpa varandra för att hitta alla.

Svedenskolan ser varmt fram emot framtidens sport- och OS-event!

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.