Ny rektor för Svedenskolan Bergshamra

Så här säger Gun Lind om sitt nya arbete:

- Jag ser  med glädje fram emot att få påbörja uppdraget som rektor för Svedenskolan Bergshamra. Utvecklingspedagogik är ett intressant och spännande välfärdsföretag som lockar mig i fråga om värdegrund och idéburen verksamhet.

De senaste sex åren har jag verkat som rektor på Foucaultgymnasiet, den kommunala gymnasiesärskolan i Södertälje. Där har jag fått utöka min kompetens för att organisera en skola för elever med mycket varierande individuella förutsättningar. Jag har ett stort engagemang för elever, och menar att den bästa vägen till att ge eleverna skolframgång går via kompetenta medarbetare som trivs och har goda förutsättningar att lyckas med sitt arbete.

Svedenskolan har vid de korta besök jag gjort visat upp ett varmt och generöst mottagande och jag möter en så positiv bild av verksamheten. Den ska vi tillsammans vara rädda om och gå en spännande utveckling till mötes.

Skolchef Joakim Gestberg är mycket glad över att Gun Lind har tackat ja till tjänsten som rektor för Svedenskolan Bergshamra. 

- Gun har en gedigen kunskap om och erfarenhet av vår elevgrupp och jag vet att hon har mycket att tillföra i sin roll som rektor, säger Joakim Gestberg.

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.