Mycket lustfyllt författarbesök med Dan Höjer

Eleverna och författaren utforskade varandras fantasiresurser där Dan Höjer visade prov på att eleverna med några tips kan utnyttja all den fantasi som de redan har tillgång till för att skapa spännande, roliga, viktiga eller skrämmande historier.

Flera av eleverna hade tagit del av Dans böcker innan, där några hade läst historierna om Strumpmannen, några hade tagit del av spökhistorier och några hade läst annat.

Dan berättade även om sitt skapande, om sina olika böcker och gav exempel på hur en historia blir till. Eleverna ställde många frågor och en hel del ville även diskutera sina egna idéer om vad man skulle kunna skriva. Dessutom bjöd Dan på både högläsning och sång ur hans skapade verk.

Efter författarträffen berättar Dan att han brukar besöka ungefär en skola i veckan och det han bland annat vill uppnå är att bidra till att förändra bilden av författaren som gammal och tråkig. Dan uttryckte att om författaryrket istället kan ses som spännande, livligt och intresseväckande kommer säkert fler barn och ungdomar bli mer intresserad av sitt eget litterära skapande och hitta fler vägar till att komma igång.

 Utifrån besöket kunde man se att flera elever verkligen drogs med under träffen och bland annat någon uppmuntrade Dan att fortsätta med ”det fantastiska han gör”. Många elever dröjde kvar efteråt för att kolla i böckerna, fråga fler frågor, ta bilder med Dan och för att få autografer.

Vill du läsa mer om Dan Höjer och hans böcker? Här är hans hemsida: http://www.danhojer.se/

Författarträffen arrangerades med hjälp av bidrag från Skapande Skola. Vill du veta mer om Skapande Skola? Besök då Kulturrådets hemsida:  http://www.kulturradet.se/skapande-skola/

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.