Läsa, skriva, dela ut tidningar, sport och författarskap

Under våren har Svedenskolan Bergshamra fått förmånen att bli besökta av olika barn- och ungdomsboksförfattare. I veckan var Niklas Krog hos oss och berättade om sitt författarskap, om vikten av att läsa och om sport.

Niklas förklarade för eleverna att författare är inget man behöver-, eller för den delen alltid kan  vara, på heltid, utan det är en sysselsättning som går utmärkt att kombinera med annat. Det viktiga är att man läser och skriver om sådant som man tycker är intressant, inte att det ska behöva ta all ens tid i anspråk.

Eleverna var delaktiga i samtalet och ställde frågor och kom med åsikter. När Niklas frågade eleverna varför man ska skriva svarade en av eleverna: ”Skriva handlar om att dela med sig av sina historier till andra”. Niklas fastnade vid uttrycket och sa att det var ett fint sätt att se det hela på, att det viktiga med att skriva är att man kan dela sina egna tankar och upplevelser till andra.

Niklas har skrivit många böcker och han berättade om hur det var att skriva sin första bok, om böcker som blir refuserade men ändå senare blir succéer och vad man kan tjäna på att vara författare. 

Niklas Krog har skrivit många böcker för barn och ungdomar, där flera handlar om fantasy eller sport. Vill du veta mer om Niklas? Besök hans sida här: http://www.niklaskrog.se/

Författarträffen arrangerades med hjälp av bidrag från Skapande Skola. Vill du veta mer om Skapande Skola? Besök då Kulturrådets hemsida:  http://www.kulturradet.se/skapande-skola/

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.