Höstens spännande spöktunnel

Flera av våra elever brukar redan i början av hösten att prata om vår spöktunnel. I skolans källare har vi en lång gång som vi brukar pynta extra läskigt och det är det som blir spöktunneln. Några ur personalen klär ut sig till läskiga varelser och befolkar denna tunnel.

Det hela är en helt frivillig aktivitet och de elever som vill får gå igenom spöktunneln i olika grupper. Hur läskigt det faktiskt blir i tunneln regleras av personalen och anpassningar görs till de olika grupperna. Bland annat kunde eleverna välja på att gå när det var helt tänt, eller när det var helt mörkt med extra skrämsel från personalspökena.

Många av eleverna som gick ville gå flera gånger. Vissa sa att de tyckte det var läskigt och vissa påstod att de inte blev skrämda alls. Från vad vi kunde höra utifrån var det många som blev rädda!

I år hjälpte flera av de allra äldsta eleverna från grundskolan till med spöktunneln. Några slussade in eleverna i grupper och hjälpte till med ficklampor, och en av eleverna var ett spöke i tunneln. Allt gick galant!

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.