Erica - ny biträdande rektor vid Svedenskolan Bergshamra

Många känner Erica i rollen som verksamhetschef för Häggvik Fritid. Men faktum är att hon i botten är utbildad lärare och har utbildning inom skolledarområdet. Under verksamhetsåret 2015/16 har hon kombinerat rollen som verksamhetschef med att vara biträdande rektor på Häggviks Gymnasium. Erica har påbörjat arbetet som biträdande rektor på Svedenskolan Bergshamra till viss del. Från och med augusti kommer hon ägna sig åt det uppdraget på heltid.

- Det har varit fantastiskt roligt att vara verksamhetschef vid Häggvik Fritid och biträdande rektor vid Häggviks Gymnasium., men nu ser jag fram emot min nya roll. Med mig in den tar jag med mig ett brinnande intresse för skolfrågor och ledarskap. Jag ser också fram emot att tillsammans med alla medarbetare fortsätta att utveckla verksamheten, säger hon.

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.