Elever talar om sommarens slut och skolstarten

Nu har det gått några veckor in på höstterminen och vi passade på att fråga några av våra elever om vad de tyckte om att börja skolan igen.

Först frågade vi Dylan, Ludvig och Axel som går i klasserna R5 och R6 på grundskolan. De beskrev känslorna inför skolstarten så här:

Dylan: ”Skönt att träffa kompisar och börja skolan igen. Då kan jag lära mig nya saker och det är bra.”
Ludvig: ”Det är ju lite blandat, det är ju tråkigt att sommaren är slut, men det är samtidigt kul att börja. Jag har börjat i fritidsgruppen Klubben och det är kul!
Axel: ”Aaalltså, det är ganska tråkigt att sommaren är slut…  Men! Det är också  roligt att träffa mina vänner på skolan.

Efter deras svar gick vi till klassen G6 på grundsärskolan och frågade Ellen och Ivar vad de tyckte om att börja skola igen:

Ivar: ”Det var bra att börja igen och det var kul att träffa alla igen. Jag tycker det är bra att jobba med lektioner… vi lär oss om andra världskriget!
Ellen: ”Jag gillar att börja skolan igen för då kan jag leka på rasterna. I skolan lär jag mig matte och jag går i en ny klass… det är bra!”

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.