Dags att rösta!

I Svedenskolan Bergshamras bibliotek har vi byggt vår vallokal. Det finns valkontrollanter, röstningsbås och valsedlar för alla etablerade partier som på senaste tiden klarat fyraprocentspärren i antingen riksdagsvalet eller EU-valet. I detta skolval fick man enbart rösta i motsvarande riksdagsvalet.

Det är huvudsakligen de äldre i mellanstadiet och de som går på högstadiet som har varit med och röstat. Alla eleverna i klasserna har först fått identifiera sig och skolans valvolontärer, några sjuor från grundskolan, prickade av deras namn mot en lista.

Några elever som inte kan närvara idag på valdagen har förtidsröstat. Samuel, som går i 6:an, förtidsröstade och sa att han tyckte det var kul att rösta och han hoppas att det parti han har valt får flest röster.

Hani, som man kan se på bilden, röstade idag i sitt första skolval och tyckte det var bra, men att det var svårt att välja rätt parti. Axel, en annan valdeltagare, tyckte att skolvalet kändes som det verkliga, eftersom de hör så mycket om valet nu på senaste.

Nu, efter röstningen är avslutad, kan vi säga att valdeltagandet var på cirka 90%. Vi får se om resultatet i skolvalet blir likt resultatet från det riktiga riksdagsvalet på söndag!

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.