Balansgång för eleverna på Svedenskolan Bergshamra

Under vårterminen 2017 kom skickliga pedagoger från Cirkus Cirkör och gästade Svedenskolan Bergshamra.

För klassen R1 började idrottspasset med en namnlek med hjälp av boll och stort tyg. Eleverna höll i olika ändar av tyget och bollen låg på. Eleverna fick i uppgift att försöka skicka bollen till alla i gruppen, samtidigt som de sa varandras namn. Efter namnleken var det dags för uppvärmning: eleverna fick härma cirkuspedagogerna som tog sig fram på olika kreativa sätt.

När alla var uppvärmda och redo var det dags för stationer inom balans, jongelering och luftakrobatik.

Vid balansgången fanns det olika nivåer, där den svåraste var att gå på en äkta lina! Tipset var att inte titta på fötterna utan att istället fästa blicken rakt fram och ta hjälp av armarna för att öka ens stadighet.

Luftakrobatikstationen bestod av att eleverna kunde göra konster i tyg och i trapets. De kunde hänga upp och ner, eller pröva att spänna kroppen i olika formationer uppe i luften.

Under jongleringen fanns det en stor mängd olika redskap att välja på. Eleverna kunde träna på att trixa med tyger, snurra tallrikar på pinnar, balansera påfågelfjädrar och jonglera med bollar. Allt krävde koncentration och träning! Eleverna hittade flera kreativa sätt att hålla föremålen i luften.

Alla eleverna uttryckte att det var kul med cirkusträningen. De hade olika favoritmoment, men inget var tråkigt enligt utsago.

Besöket finansierades genom bidrag från Skapande Skola. Läs mer om Skapande Skola på Kulturrådets hemsida: http://www.kulturradet.se/Skapande-skola/

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.