Årets föräldraforum

En gång per läsår har vi föräldraforum på Svedenskolan Bergshamra. Föräldraforums innehåll brukar variera efter önskemål från elevernas föräldrar och vårdnadshavare där beslut ofta tas i föräldrarådet. Syftet med föräldraforum är att erbjuda fördjupning i något särskilt ämne, bland annat med hjälp av gästföreläsare eller genom kompetens som finns inom Utvecklingspedagogik. 

I år var gästföreläsaren på föräldraforum Tina Wiman. Tina är väl bevandrad inom skolans målgrupp och brukar föreläsa om "lågaffektivt bemötande, tydliggörande pedagogik och mobilen som hjälpmedel" (http://www.tinaw.se/press/index.html).

Föräldraforum började med en gemensam fika för att samla energi innan den spännande föreläsningen. Tinas föreläsning utgår ifrån en bok som hon nyligen har författat tillsammans med Bo Hejlskov Elvén. Boken heter "Barn som bråkar: Att hantera känslostarka barn i vardagen" och kom ut 2015. 

Föreläsningen anpassades till deltagarna i gruppen genom att Tina tog reda på lite bakgrundsinformation och begreppskännedom. Kvällen präglades av god stämning där Tina fick deltagarna att både skratta och känna igen sig i hennes beskrivningar. Mot slutet fanns det utrymme för frågor och diskussion.

Tina avtackades slutligen med blommor från vår rektor! Även Sara Kvist, en förälder till en av våra elever, fick blommor då hon har varit nyckelaktör i att arrangera årets föräldraforum. Stort tack till båda!

Nyheter

Mycket snö!

Mer snö i Stockholmsområdet än på cirka 100 år.

Våra traditioner

Nyligen uppmärksammade vi FN-dagen och nu närmar sig Halloween. Läs mer om våra traditioner.

Pedagogisk cirkus

Cirkus Cirkör gästar Svedenskolan Bergshamra genom Skapande Skola

Eget driv och målbild

Under cirka två veckors tid nu på sommaren har två av våra elever på Svedenskolan Bergshamra haft ett morgoncafé för skolans personal. Läs mer...

Fritidshemmets dag

På skolgården fanns det ett stort utbud av aktiviteter att pröva! Läs mer...

Scenkonst, humor och skräck

En stor publik fyllde rummet med många skratt när teatergruppen ’Svedenteatern’ spelade upp sin nya uppsättning och några gamla godingar.

Nya perspektiv

Hur skapar man djup i en bild? Det vet många av våra elever!

Dags att rösta!

På söndag är det valdag för alla vuxna, men på Svedenskolan Bergshamra är det valdag redan idag.

Filmfestival

På Svedenskolan Bergshamra görs det mycket film och dessa får ofta premiär i vår egna filmfestival.

Greenscreen på sportlovet

Som en av fritidsaktiviteterna under sportlovet fick eleverna på Svedenskolan Bergshamra pröva på att göra film med greenscreen.

Svedenskolans OS-tema

Under januari och februari är det OS på Svedenskolan. Alla klasserna kommer lära sig mer om OS-historia och vad OS handlar om idag. Invigningen av temaarbetet OS på Svedenskolan är måndag 13 januari.

Skolavslutning

Höstterminen har gått mot sitt slut och skolavslutningen var i Bergshamra kyrka.

Pingisturnering

På den årliga pingisturneringen "Luciaduellen" representerades Utvecklingspedagogik av Häggviks Gymnasium och Svedenskolan. Från den sistnämnda skolan deltog sju tappra elever, en pingisveteran och resten nybörjare.

Advents drop-in

Varje år arrangerar Svedenskolan en stor julmarknad där eleverna säljer saker för välgörande ändamål.